Verhuur van lasapparaten en lasbenodigheden

Antwerp Welding Supply nv is reeds verschillende jaren bekend in de Antwerpse haven omwille van zijn uitgebreid aanbod aan lasapparatuur en benodigdheden. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we je met de nodige technische expertise bijstaan.

Het huren van een laspost of lasapparaat met zijn bijhorende accessoires kan een interessante oplossing zijn voor bedrijven of particulieren die voor een korte termijn een toestel nodig hebben, of om hun capaciteit flexibel te kunnen uitbreiden.

Antwerp Welding Supply nv is een betrouwbare partner die een verscheidenheid aan lasapparatuur in de verhuur aanbiedt. We werken hoofdzakelijk met apparatuur van Kemppi en bieden toestellen uit het volledige gamma aan; MIG-MAG lasmachines, TIG lasapparaten, Elektrode of MMA apparaten en lasdiesels

Al onze toestellen worden steeds in een volledige werkende set aangeboden, maar we bieden tevens ook extra accessoires of hulpstukken aan.

MIG/MAG lasapparaten

Verhuur van MIG/MAG lasapparaten

MIG-MAG lassen is een lastechniek waarbij een beschermgas wordt gebruikt om oververhitting van het materiaal te voorkomen.

Het grote verschil tussen MIG en MAG lassen heeft betrekking op het gebruikte gas. Bij MIG lassen wordt een Metal Inert Gas, zoals Argon, gebruikt. Bij MAG lassen wordt een Metal Active Gas, zoals koolstofdioxide/CO2, gebruikt.

Een MIG/MAG lasapparaat zorgt voor een automatische aanvoer van de lasdraad op een constante ingestelde snelheid. Je hebt tijdens het lassen geen omkijken naar het toevoegmateriaal, waardoor het een populaire en snelle lastechniek is.

Kemppi Mig

TIG lasapparaten

Verhuur van TIG lasapparaten

TIG lassen is een complexe lastechniek die behoorlijk wat behendigheid vereist. Je dient namelijk manueel het toevoegmateriaal te hanteren waardoor je constant beide handen nodig hebt tijdens het lassen.

TIG staat voor Tungsten Inert Gas; tungsten, engels voor Wolfraam, heeft betrekking op het gebruikte toevoegmateriaal, inert gas heeft betrekking op het gebruikte gas.

TIG lassen is een eerder tijdrovend proces, maar met een kwalitatief hoogwaardige en mooie lasverbinding als resultaat.

Kemppi Tig

Elektrode/MMA lasapparaten

Verhuur van elektrode/MMA lasapparaten

Elektrode/MMA lassen wordt ook wel eens elektrisch lassen genoemd omdat er gebruikt gemaakt wordt van beklede elektroden. De elektrode dient als toevoegmateriaal en smelkt als het ware op het te lassen materiaal.

Tijdens het lassen ontstaat er een 'slak' die je na het afkoelen dient te verwijderen met een bikhamer. Deze afzetting ontstaat door het beschermmateriaal dat rond de elektrode zit.

Het grote voordeel van elektrode/MMA lassen is dat er geen behoefte is aan een beschermgas, waardoor deze lastechniek gemakkelijk in de buitenlucht inzetbaar is.

Kemppi MMA

Lasdiesels

Verhuur van lasdiesels

Antwerp Welding Supply nv verhuurt ook eigen ontwikkelde lasdiesels. Bij deze machines werd een electrode/MMA lastoestel ingebouwd bij een dieselgenerator en verder op een mobiel terreinonderstel geplaatst.

Het voordeel van deze oplossing is dat je niet afhankelijk bent van externe stroomvoorzieningen en dat je volledig autonoom te werk kan gaan op ruw terrein. Ideaal te gebruiken op verplaatsing of op grote terreinen waar niet meteen de nodige stroomvoorzieningen voorhanden zijn.

Tevens kan aan deze las-generator combinatie ook nog een extern toestel gekoppeld worden via de gewone stroomvoorzieningen. Dit stelt je in staat om bijvoorbeeld een tweede MIG/MAG lasapparaat of TIG lastoestel te koppelen aan de ingebouwde generator van 33kVA.

Genset Diesel Welding