Verhuur van TIG lasapparaten

Binnen de Antwerpse haven is Antwerp Welding Supply nv al jaren actief in de verhuur van TIG lasapparaten. Onze klanten kunnen steeds rekenen op onze jarenlange ervaring en vlotte service om hen bij te staan bij hun behoeften van TIG lastoestellen en bijhorende accessoires.

Ons aanbod van TIG lasapparaten bestaat uit een gevarieerde lijst van Kemppi lastoestellen met verschillende technische specificaties; van 220V tot 380V, van 200A tot 500A, gasgekoeld of watergekoeld, DC of AC/DC,...

TIG lassen staat vooral bekend voor het "mooiere" laswerk omdat er geen lasspetters voorkomen. Deze lastechniek wordt vaak gebruikt bij laswerken waarbij kwaliteit en luchtdichtheid van de verbinding cruciaal is. Het wordt dan ook veel gebruikt in bijvoorbeeld de auto-industrie bij reparatiewerken of in de petrochemische industrie bij leidingen waarbij brandstoffen of vloeistoffen getransporteerd worden.

Verhuuraanbod

Verhuuraanbod van TIG lasapparaten

Kemppi gasgekoelde TIG lasapparaten

Model / type Dagprijs Weekprijs Maandprijs
DC TIG 220v - 200A vanaf
37,00 €
vanaf
92,50 €
vanaf
277,50 €
DC TIG 380v - 300A
DC TIG 380v - 400A
AC/DC TIG 220v - 230A
Prijzen ter indicatie, ex. BTW. Naargelang type / model kunnen de prijzen verschillen.

Kemppi watergekoelde TIG lasapparaten

Model / type Dagprijs Weekprijs Maandprijs
DC TIG 380v - 400A vanaf
61,00 €
vanaf
152,50 €
vanaf
457,50 €
DC TIG 380v - 500A
AC/DC TIG 380v - 350A
Prijzen ter indicatie, ex. BTW. Naargelang type / model kunnen de prijzen verschillen.

Kemppi Tig

Vragen?

Veelgestelde vragen

Wat is inbegrepen ?

Al onze TIG lasapparaten worden geleverd met:

 • Massaklem 5 meter
 • TIG toorts 8 meter
 • Manometer voor de gasfles
 • Afstandbediening 20 meter

Toestellen worden geleverd zonder gas.

Neem een kijkje naar onze extra toebehoren.

Hoe werkt het?

TIG, oftewel Tungsten Inert Gas, staat voor enerzijds het gebruikte materiaal van de elektrode (Wolfraam - Tungsten) en anderzijds het gebruikte edelgas (inert gas). Een vlamboog wordt gemaakt door met één hand de elektrode over het werkstuk te strijken, waardoor een smeltbad onstaat. Met de andere hand voeg je dankzij een lasstaaf het toevoegmateriaal toe aan het smeltbad. Door de hitte smelt het toevoegmateriaal en vormt zo samen met het te lassen materiaal de lasverbinding.

Je krijgt het beste resultaat door met een vaste hand op een gelijkmatige manier de toorts en het toevoegmateriaal te bewegen over de te leggen lasverbinding. Mits de nodige ervaring en oefening kan je hiermee mooie en nauwkeurige lasverbindingen maken.

Wanneer gebruik je het?

TIG lassen is de beste optie wanneer het eindresultaat van het lassen voor een stevige maar vooral ook een mooie lasverbinding moet vormen. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor werken waarbij lasspetters te vermijden zijn, zoals restauratiewerken aan auto's, laswerken voor meubels,... Tevens is het ook de aangeraden manier van lassen voor toestellen in de voedingsmiddelenindustire, voor leidingen voor brandstoffen of leidingen die in de petrochemische sector gebruikt worden.

De meest voorname reden om te opteren voor TIG lassen, is de gegarandeerde luchtdichtheid van een TIG las.

Wat heb je nodig?

De volgende items heb je minimaal nodig bij TIG lassen:

 • Een lasapparaat met ondersteuning voor TIG lassen (DC of AC/DC)
 • Een massaklem
 • Een TIG toorts
 • Een wolfraam elektrode
 • Edelgas, vaak Argon of Helium

Welke materialen kan je lassen?

TIG lastechnieken zijn geschikt voor allerhande ferro- en non-ferrometalen. Het is met andere woorden een perfecte keuze voor staal, RVS, aluminium, brons en koper te lassen. Een voordeel van TIG lassen is ook dat je met hele fijne materialen kan werken. De lassnelheid is relatief traag en arbeidsintensief maar voorkomt het verbranden van het te lassen materiaal.

Er bestaan 2 types TIG lasmachines; AC/DC of DC lasmachines. DC lasmachines die werken met gelijkstroom, zijn hoofdzakelijk gebrukt bij het lassen van staal of RVS. AC/DC lasmachines met ondersteuning voor wisselstroom zijn onmisbaar bij het lassen van aluminium werkstukken.

Wat zijn de voordelen?

De voornaamste voordelen:

 • Mooie en nauwkeurige lasverbindingen
 • Geen spetters of vonken
 • Ondersteuning voor ferro- en non-ferro materialen
 • TIG lasmachines ondersteunen vaak ook elektrode/MMA lassen

Wat zijn de nadelen?

De voornaamste nadelen:

 • Tragere en complexere lastechniek
 • Ervaring is een must voor een goed eindresultaat