Verhuur van MIG/MAG lasapparaten

Antwerp Welding Supply nv beschikt reeds vele jaren over een uitgebreid verhuuraanbod van MIG/MAG lasapparaten in de Antwerpse haven. We staan gekend omwille van onze jarenlange expertise en zorgen bij elk project en voor elke klant voor een vlotte opvolging, service en levering!

Ons aanbod bestaat uit verschillende MIG/MAG lasapparaten van Kemppi met verschillende technische specificaties; van 220V to 380V, van 200A tot 500A, gasgekoeld of watergekoeld,...

MIG/MAG lassen staat vooral bekend omwille van zijn gemak en snelheid van het lassen. Deze lastechniek is perfect inzetbaar voor snelle/korte reparaties of voor het bewerken van grote staalconstructies. De automatische toevoer van de lasdraad zorgt ervoor dat je de lastoorts kan vasthouden met één hand en dat je met de tweede hand de toorts extra kan begeleiden en ondersteunen.

Verhuuraanbod

Verhuuraanbod van MIG/MAG lasapparaten

Kemppi gasgekoelde MIG lasapparaten

Model / type Dagprijs Weekprijs Maandprijs
MIG/MAG 220v - 200A vanaf
27,50 €
vanaf
68,75 €
vanaf
206,25 €
MIG/MAG 380v - 250A
MIG/MAG 380v - 300A
MIG/MAG 380v - 320A
Prijzen ter indicatie, ex. BTW. Naargelang type / model kunnen de prijzen verschillen.

Kemppi watergekoelde MIG lasapparaten

Model / type Dagprijs Weekprijs Maandprijs
MIG/MAG 380v - 400A vanaf
51,00 €
vanaf
127,50 €
vanaf
382,50 €
MIG/MAG 380v - 500A
Prijzen ter indicatie, ex. BTW. Naargelang type / model kunnen de prijzen verschillen.

Kemppi Mig

Vragen?

Veelgestelde vragen

Wat is inbegrepen?

Al onze MIG/MAG lasapparaten worden geleverd met:

 • Massaklem 5 meter
 • MIG toorts 3 of 4,5 meter
 • Manometer voor de gasfles

Toestellen worden geleverd zonder gas en lasdraad.

Neem ook een kijkje naar onze extra toebehoren.

Wat is het verschil tussen MIG en MAG?

Het grote verschil tussen MIG lassen en MAG lassen is het type beschermgas dat je gebruikt: Inert of Active. Het lasproces blijft hetzelfde, waardoor MIG/MAG-lassen als dezelfde techniek wordt gezien.

Bij MIG/MAG lassen komt het toevoegmateriaal of lasdraad automatisch en continu op de door jouw gekozen snelheid uit de lastoorts. Je werkt namelijk met een vooraf geplaatste draadspoel in het apparaat om het toevoegmateriaal te blijven voorzien.

Mede hierdoor is het een populaire en zeer snelle lastechniek in de metaalindustrie omwille van de eenvoud bij grote laswerken en oppervlakten.

Hoe werkt het?

Een MIG/MAG lasapparaat werkt met een constante electrische spanning, waardoor een plasmaboog ontstaat tussen de lasdraad en het werkstuk. Het werkstuk wordt verhit en de te lassen materialen smelten tegen elkaar aan. De lasdraad fungeert als elektrode en toevoegmateriaal, waardoor je snel en eenvoudig kan werken.

De lasdraad wordt geplaatst in het toestel en continu mechanisch aangevoerd naar de toorts. Afhankelijk van het werk, gaat de persoon de snelheid en stroomsterkte instellen om de meest ideale las te kunnen plaatsen. Het toegevoegde gas heeft als functie het smeltbad te beschermen tegen oververhitting van de materialen.

Wanneer gebruik je het?

Omdat MIG/MAG lassen snel werkt en zorgt voor een kwalitatief resultaat, wordt het veel gebruikt in de (metaal)industrie. Het lasproces wordt voornamelijk gebruikt op plaatsen waar een hoge productiviteit van belang is.

Intussen bestaan er ook mogelijkheden om te werken met een gasgevulde lasdraad, zodat je geen externe gasfles meer nodig hebt. Gecombineerd met een compact en draagbaar lastoestel maakt het dit tevens een stuk aantrekkelijker voor een werk op verplaatsing, waarbij mobiliteit en snelheid toch van belang zijn.

Wat heb je nodig?

De volgende items heb je minimaal nodig bij MIG/MAG lassen:

 • Een lasapparaat met ondersteuning voor MIG/MAG lassen
 • Een massaklem
 • Een MIG/MAG toorts
 • Lasdraad op spoel
 • Gas (of gasgevulde lasdraad)

Welke materialen kan je lassen?

Alle soorten staal en RVS van verschillende diktes kun je met deze techniek verlassen. Voor het lassen van aluminium geldt echter wel dat het lasapparaat een pulse functie moet hebben. Het stroomniveau wisselt dan tussen basisstroom en piekstroom, waardoor je dun en kwetsbaar materiaal als aluminium heel gecontroleerd last, zonder dat de bovenlaag verbrandt.

Wat zijn de voordelen?

De voornaamste voordelen:

 • Snelle en eenvoudige techniek
 • Veel mogelijkheden in gebruik van materialen
 • Automatische en constante toevoer van toevoegmateriaal
 • Handig bij grote laswerken

Wat zijn de nadelen?

De voornaamste nadelen:

 • Er kunnen spetters ontstaan in de buurt van het laswerk
 • Moeilijk toe te passen in de buitenlucht omwille van de noodzaak aan het beschermgas